Peru Eventyr: Vandreture i High Plains

For et par år siden skulle jeg tilbringe hele jul måned i Ayacucho. Der ville jeg arbejde med andre missionærer. Jeg havde oprindeligt planlagt på vej sydpå til Huambo, for måske at købe dagligvarer eller for at bo på et hostel, men jeg var nødt til at arbejde og havde andre planer. Jeg havde oprindeligt planlagt at besøge den høje slette mod Lima, men på min sidste dag besluttede jeg at dreje sydpå for at se, hvad det handlede om. For at gøre dette måtte jeg rejse væk fra hovedvejen og tage en snavsvej gennem det, der kun kan beskrives som en canyon. Jeg var i stand til at finde et spor og mistede ikke mig selv, som jeg havde tidligere, men jeg fik øje på nogle interessante ting. Jeg tog sporet langs kanten en klippe, der så ud som om det gik lige ned til canyon bunden. Men det var det ikke. Der var smalle stier, der mindede mig om Grand Canyon. Jeg kom over en rødlig strøm, som jeg ikke kunne se, men må have været omkring 8.000 meter dyb. Jeg krydsede det og så, hvad der lignede den øverste ende af et lille vandfald. Desværre forsvandt vandfaldet ind i kløften nedenfor, men det var stadig smukt at se på. Det var alt, hvad jeg havde brug for. Jeg var så glad for at være væk fra byen.

Jeg ville ikke vide, at der var en kløft, hvis det ikke var for mit kamera. Selv om det så tæt på, det var helt usynlig, når du var deroppe. Er det ikke utroligt? Det er utroligt, ikke? Jeg var bekymret over kløften nedenfor og havde ikke til hensigt at. Jeg endelig besluttet, at jeg ønskede at se det med mine øjne, og besluttede at udforske yderligere. Jeg besluttede at gå ned mod canyon bunden.

Det var noget af en øjenåbner. Jeg vidste ikke, der var en stor kløft. Vi gik gennem marker, der havde midlertidige stande til træer i midten. Du kan gå ned ad små stier omkring 4 inches bred. De var alle af høj kvalitet og syntes at gå lige til floden.

Jeg fandt et sæt snesko til min ven, der havde en lille, håndholdt GPS-enhed. Vi brugte Nicks placering online til at finde det nærmeste skadestue, og så gik vi ned mod floden.

Jeg var glad for at se, at det ville være lav, frysning og ikke brister gennem toppen af en dal. Det sneede stadig og havde slået sig ned nok til snesko. Vi var også i den snedækkede sæson af året, så det var rart, at vi havde den ekstra beskyttelse. Et stort plus for mig var fraværet af vegetation, som begrænsede min vækst i alger og anden mos.

Vi ønskede at gøre noget mere udforskning, før vi lavede et kryds. Kortet hævdede, at der var en adgangssti til canyonens nordside, men det gav ikke mange detaljer. Vi besluttede, at vi ville cirkle rundt og kontrollere, om stien gik rundt om kratervæggene, eller om den bare var lige. Selvom det var en lige rute, var den ikke markeret. Det var meget groft, og vi fandt et stort, men ikke særlig velholdt krater. På grund af mit ubehag med højden følte jeg mig ikke i stand til at udforske interiøret. Efter at have brugt lidt tid på at beundre den bizarre top af dette krater, besluttede vi, at det var værd at prøve at finde den GPS-guidede tur, der kunne føre os til sin åbne kraterbund. Vi kunne ikke se meget fra toppen af krateret, men vi blev ved med at lede. Vi kunne se flere forskellige terræner. Terrænerne var også meget forskellige. Fordi vi ikke kunne se meget godt under 10.000 fod, var det nødvendigt at vende rundt. Kvalmen begyndte langsomt, og vi var ude af stand til at lokalisere årsagen. Den fantastiske natur og smukke udsigt var vores belønning for at bruge omkring to timer på topmødet. Det var virkelig fantastisk. Jeg har aldrig set nogen iført briller i Patagonien.

Efter en hurtig diskussion tilbage på lodgen, blev det besluttet, at det var tid til lidt søvn.

Skriv kommentar